„Przejście na weganizm może, ale nie musi oznaczać, iż jesteśmy proekologiczni i etyczni. Wzrost zapotrzebowania na mleko migdałowe przyczynił się do zwiększenia upraw, które prowadzą do chorób i wymierania pszczół. Warto sobie zadać pytanie, czy to jest etyczne” – mówi badaczka kultury kulinarnej Magdalena Tomaszewska-Bolałek.
- Strona główna
- Ekologia
- Życie pszczoły nie jest mniej warte niż życie krowy
Powiązane
Piknik Ekologiczny nad Zalewem Świdnickim
3 godzin temu
Bobry powracają do Wielkiej Brytanii po 400 latach
4 godzin temu
Czy nieustanny wzrost PKB to droga donikąd?
5 godzin temu
O przyrodzie wiedzą wszystko
5 godzin temu
Polecane
Serwis Radia Watykańskiego, 6 maja 2025
54 minut temu
Extra omnes. Wszyscy wyjść
1 godzina temu