Światowy rynek żywności rodzi jeden z największych paradoksów współczesnej cywilizacji – choć jedzenia dostarczamy na sklepowe półki aż nadto, to nie wystarcza go nam, żeby wyżywić najbiedniejszych. Zamiast tego marnujemy tony mięsa, owoców i warzyw, które z powodzeniem da się nie tylko ponownie wykorzystać, ale też przydać im wartości „w życiu po życiu”. Udowadnia to działalność setek firm, które już dziś zarabiają na upcyklingu.
- Strona główna
- Ekologia
- Upcykling odpadów spożywczych
Powiązane
54 numer „MAZOWSZE Studia Regionalne”
44 minut temu
„Łąki na Klinach”. Spotkanie konsultacyjne
2 godzin temu
Dla branży biometanowej potrzebne są szczególne przepisy
4 godzin temu
Polecane
Ukraina: rosyjski atak na konwój z pomocą żywnościową
55 minut temu
Czy mamy wpływ na to, kim jesteśmy? [FELIETON]
1 godzina temu
Ekspert mówi, kiedy XRP ETF najbardziej pomoże cenie tokena
1 godzina temu