Światowy rynek żywności rodzi jeden z największych paradoksów współczesnej cywilizacji – choć jedzenia dostarczamy na sklepowe półki aż nadto, to nie wystarcza go nam, żeby wyżywić najbiedniejszych. Zamiast tego marnujemy tony mięsa, owoców i warzyw, które z powodzeniem da się nie tylko ponownie wykorzystać, ale też przydać im wartości „w życiu po życiu”. Udowadnia to działalność setek firm, które już dziś zarabiają na upcyklingu.
- Strona główna
- Ekologia
- Upcykling odpadów spożywczych
Powiązane
Zobaczcie kolejne zielone przystanki we Wrocławiu
8 godzin temu
III spotkanie Letniego Salonu Muzycznego
11 godzin temu
„odNowa” w iSpot. Odnowione iPhone’y zyskują drugie życie
12 godzin temu
16.07.2025 Chwila dla Pupila – udar cieplny u pupila
13 godzin temu
Polecane
Kongres USA uchwali GENIUS Act? Altcoiny grzeją silniki!
5 godzin temu
Suwałki-Wilno: Na pielgrzymim szlaku
5 godzin temu
Komentarz do Ewangelii, 17 lipca 2025
5 godzin temu
Islandia: erupcja wulkanu na półwyspie Reykjanes [WIDEO]
5 godzin temu